Carwash Weetjes

De Autowasboulevard wordt Zeister Carwash

De Autowasboulevard heeft een nieuwe naam en krijgt de komende tijd ook een nieuw uiterlijk, passend bij het duurzame concept dat wij voorstaan: schoon, veilig en duurzaam.

Begin 2023 openden wij de Gooise Carwash in Huizen/Blaricum. Hier is drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de meest duurzame carwash van Nederland. Het waswater wordt hier voor 100% gerecycled en met 352 zonnepanelen wekken wij zelf alle benodigde energie op. Dat willen wij ook graag in Zeist realiseren!

We beginnen met de introductie van onze nieuwe naam: Zeister Carwash. En deze nieuwe website in een geheel nieuwe kleurstelling. De komende tijd gaan we dit ook doorvoeren in het uiterlijk van ons gebouw aan de Dijnselburglaan.

Wij hebben nu al de meest duurzame carwash in Zeist; alle verlichting is bij ons LED, wij werken hoofdzakelijk alleen met biologisch afbreekbare producten en verbruiken zo min mogelijk kostbaar drinkwater.

Onze ambities reiken nog verder:

  • Energieneutraal wassen; Dit najaar willen wij zonnepanelen op het dak van onze carwash gaan leggen. Hiermee kunnen wij naar verwachting, net als in Blaricum, geheel zelfvoorzienend werken.
  • Terugdringen watergebruik; Wij willen ons waswater liefst 100% recyclen, zoals wij dit in Blaricum al doen. We onderzoeken of er ook op de locatie Zeist mogelijkheden zijn voor de aanleg van een waterzuiveringsinstallatie.
  • Een nieuw kassasysteem waarmee wij álle trouwe klanten korting geven op onze wasprogramma’s. Er hoeft voortaan geen tegoed meer gestort te worden op de kaart.

Gooise Carwash in Blaricum geopend

Op 15 januari konden de eerste auto’s door de wasstraat van de duurzame Gooise Carwash in Blaricum. Meteen vanaf 10 uur ‘s morgens reden de eerste klanten het terrein op om de spiksplinternieuwe wasstraat en het uitgebreide stofzuigplein uit te proberen.

 

“Zo’n eerste dag is voor ons uiteraard spannend,” vertelt operationeel manager JP van Dijck, “ook al hebben we alles door en door getest in de afgelopen week.” Met zijn nieuwe ploeg collega’s ontving hij de eerste klanten in de carwash met koffie en koekjes. “Het liep deze eerste dag al meteen goed door met auto’s. Fantastisch om de klanten met hun schone auto’s op het stofzuigplein aan de slag te zien om hun auto’s van binnen een goede beurt te geven. Ze waren heel enthousiast over de kracht van het systeem dat we hebben geïnstalleerd.”

Per 1 februari start de carwash ook met VIP-behandelingen. Een medewerker van de carwash maakt dan het interieur van de auto schoon, terwijl de klant een kopje koffie kan drinken in de wachtruimte.

Zonne-energie

Er is drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het pand en de technologie van de wasstraat. Duurzaamheid stond daarbij hoog op de agenda. “Samen met zonne-energie specialist Beter Duurzaam hebben we onderzocht hoe we de wasstraat volledig energieneutraal konden draaien.” Er werden meer dan 350 zonnepanelen op het dag gelegd. “De meeropbrengst leveren we terug aan het energienet. En we zijn van plan op termijn snelladers te installeren voor elektrische auto’s.”

Gerecycled water

De Gooise Carwash investeerde ook in een modern  waterrecyclingsysteem. Hiervoor werden vier grote waterreservoirs aangelegd. Dit systeem van de Duitse leverancier Wasser Schmidt zorgt ervoor dat 100 procent van het gebruikte water in de carwash weer ingezet  kan worden voor volgende wasbeurten.

“Samen met het gebruik van biologisch afbreekbare zepen, duurzame led-verlichting en herbruikbare schoonmaakdoeken, kunnen we denk ik wel zeggen dat we de meest duurzame carwash van Nederland zijn,” zegt Van Dijck trots.

Loyalty Card

Wie vaste klant wordt bij de Gooise Carwash krijgt met de Loyalty Card korting op alle wasprogramma’s. “We kregen al voor de start heel wat aanvragen binnen via onze website. Handig is dat je de card ook als betaalpas kan gebruiken,” tipt van Dijck. “En je hebt een eigen klantaccount via onze website waar je bijvoorbeeld je wasgeschiedenis kunt zien.”

Krasvrij door de wasstraat

Een moderne wasstraat veroorzaakt geen krasjes in de autolak. Goede borstels en wasmiddelen leggen hiervoor de basis. Maar vooral de voorwas is van belang, je wilt zo min mogelijk zand tussen de borstels krijgen.

Dat een carwash slecht is voor de lak van de auto is ondertussen wel een achterhaald idee. Geen enkele carwash maakt nog gebruik van stugge borstels en agressieve schoonmaakmiddelen. De wasinstallatie van de Zeister Carwash is voorzien van de nieuwste technologie en gebruikt kwalitatief hoogwaardige wasmiddelen die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn.

Zand is vandaag de dag de grootste boosdoener als het gaat om het veroorzaken van krassen. Was daarom uw auto regelmatig, dat scheelt een hoop krasschade en vraagt ook om een minder intensieve wasbeurt in de carwash. Kies bij een carwash in ieder geval nooit een programma zonder voorwas. Bij de Zeister Carwash zit deze standaard in ieder programma. Een van onze medewerkers reinigt uw auto met een hogedrukspuit. Ook de velgen krijgen een goede voorwasbeurt. Hoe intensiever het programma, hoe vaker de velgen, dorpels en bodem van uw auto gereinigd worden.